Michiel Hulshof is journalist, onderzoeker en gespreksleider/ dagvoorzitter. Hij is medeoprichter van Tertium, bureau voor burgerparticipatie. Hij studeerde geneeskunde en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze website richt zich op zijn journalistieke werk. Sinds 2001 schrijft Michiel voor verschillende Nederlandse en buitenlandse media. In 2001 schreef hij zijn eerste verhaal voor Vrij Nederland. Hij was daarna in verschillende hoedanigheden aan het blad verbonden. Tot 2006 als politiek redacteur, van 2007 tot 2011 als China-correspondent en sinds 2014 als medewerker. Zijn verhalen verschenen daarnaast in onder meer de Volkskrant, Trouw, die Tageszeitung, Knack en op de radio bij BNN Today .

In zijn journalistieke werk richt Michiel zich op het beschrijven van maatschappelijke trends – van de opkomst van megasteden tot de effecten van robotisering.

Samen met architect Daan Roggeveen richtte hij het Go West Project op, dat onderzoek doet naar megasteden in Aziƫ, Europa en Afrika en daarover lezingen geeft en tentoonstellingen maakt op verschillende plekken op de wereld. In 2011 leidde dat tot publicatie van hun boek How The City Moved To Mr Sun.