Hoe kan je complexe thema’s inzichtelijk maken voor een groot publiek? Dat is waar ik me de afgelopen jaren op heb toegelegd. Of het nu gaat om de opkomst van megasteden of de effecten van robotisering, ik zoek altijd naar manieren waarop ik maatschappelijke trends, ontwikkelingen of conflicten voor het voetlicht kan brengen.

Ik doe dat door het schrijven van achtergrondartikelen over maatschappelijke trends, het leiden van debatten of symposia en het houden van lezingen voor universiteiten, bedrijven en culturele instellingen.

In 2001 schreef ik mijn eerste verhaal voor Vrij Nederland. Sindsdien ben ik in verschillende hoedanigheden aan het blad verbonden. Tot 2006 was ik politiek redacteur, tussen 2007 en 2011 als China-correspondent en sinds 2014 vaste medewerker. Ik werkte eveneens voor onder meer de Volkskrant, Trouw, het ANP, die Tageszeitung, Knack en BNN Today en diverse buitenlandse bladen.

Tijdens mijn tijd in China richtte ik samen met architect Daan Roggeveen het Go West Project op, dat onderzoek doet naar megasteden in Aziƫ, Europa en Afrika en daarover lezingen geeft en tentoonstellingen maakt op verschillende plekken op de wereld.

In 2012 richtte ik samen met Menno van der Veen en Natasja van den Berg het bedrijf Tertium op, dat zich toelegt op het betrekken van de samenleving bij complexe thema’s.