Deze website richt zich op mijn werk als publicist en gespreksleider/ dagvoorzitter.

De laatste jaren publiceer ik wat minder vaak, maar ik leid nog altijd gesprekken en werk mee aan podcasts. Ik richt me daarbij meestal op ontwikkelingen in de wetenschap (zoals de rubriek De Oplossers in Vrij Nederland, de Volkskrant en podcast bij KRO-Ncrv) en het beschrijven van maatschappelijke trends – van de de effecten van robotisering, de deeleconomie of de opkomst van de faalcultuur.

Tussen 2001 en 2011 werkte ik als journalist voor verschillende Nederlandse en buitenlandse media. In  2001 verscheen mijn eerste verhaal voor Vrij Nederland. Daarna was ik in verschillende hoedanigheden aan het blad verbonden. Tot 2006 als politiek redacteur, van 2007 tot 2011 als China-correspondent en tussen 2014 en 2019 als vaste medewerker. Mijn verhalen verschenen daarnaast in onder meer de Volkskrant, Trouw, die Tageszeitung, Knack en op de radio bij BNN Today en AmsterdamFM.

Samen met architect Daan Roggeveen richtte ik in 2009 het Go West Project waarin we onderzoek deden naar megasteden in Azi√ę, Europa en Afrika en daarover lezingen gaven en tentoonstellingen maakten. In 2011 verscheen ons boek How The City Moved To Mr Sun.

In 2011 richtte ik samen met Natasja van den Berg en Menno van der Veen Tertium op, een bureau dat zich specialiseert in communicatie en burgerparticipatie. Daarbij maken we gebruik van journalistieke middelen om wensen en zorgen van mensen in kaart te brengen, zoals bijvoorbeeld het maken van omgevingsdocumentaires.