Architect Daan Roggeveen en journalist Michiel Hulshof ontmoetten elkaar in 2009 in de Chinese stad Shanghai. Sindsdien werken ze samen aan onderzoeksprojecten over de hele wereld. In een programma vol verhalen en prachtige beelden nemen zij het publiek mee in de lessen uit 11 jaar onderzoek, tentoonstellingen en ontwerpen in China, Afrika en Europa. En ze laten zien wat die lessen betekenen voor Amsterdam.

Wat kan je leren van een kersverse huiseigenaar in Nairobi? Is het mogelijk om een Special Economic Zone naar Chinees voorbeeld in de Flevopolder aan te leggen? Hoe win je het vertrouwen van 12 taxichauffeurs? Aan de hand van deze onverwachtse vragen vertellen zij hoe inzichten uit het buitenland relevant kunnen zijn voor iedereen die werkt aan projecten op het gebied van stedelijke ontwikkeling in Nederland.

Aan het einde van de avond presenteren ze The Amsterdam Agenda, hun nieuwste boek gebaseerd op de lezingreeks die ze organiseerden voor de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.